Следвайте Гласове в ТелеграмЖивотът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЖивотът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не
Коментари Харесай

Животът на Роберт Фицо вече е вън от опасност

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Животът на словашкия министър председател Роберт Фицо към този момент не е в заплаха след опита за ликвидиране, сподели вицепремиерът Роберт Калиняк пред кореспонденти.

" Най-лошите опасения за здравето на словашкия министър-председател Роберт Фицо към този момент са зад тила ни ", съобщи Калиняк, само че посочи, че за момента той няма да бъде локален от болничното заведение в Банска Бистрица.

„ Можем да считаме положението му за устойчиво с позитивна прогноза “, сподели още Калиняк пред болничното заведение и добави: „ Сега всички се усещаме малко по-спокойни “. 

Петдесет и девет годишният Фицо бе прострелян в сряда при нахлуване, което породи от мощна политическа поляризация в Словакия. Атаката против Фицо е първото огромно нападение против европейски политически водач от повече от 20 години.

 

Опитът за убийството на Фицо бе осъществен на 15 май в град Гандлова, на 190 километра от столицата Братислава. Премиерът излезе пред събралите се жители, при което против него бяха създадени пет изстрела.

 

Източници: " Труд ", dnes.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР